Wednesday, December 22, 2021

Henriettas odödliga liv saknar uppsats

Henriettas odödliga liv saknar uppsats



Men även om de kanske tror att det är det bästa, är det inte alltid sant. Jag började skapa kopplingar som visade och förklarade problemen som fanns i romanen och i artikeln; men många människor vill hävda att det som tros vara "oetiskt" faktiskt inte är fel. Uppsatsprov Kontrollera skrivkvalitet. Tror du att någon av dessa utgör odödlighet? Varför saknar Henrietta oetiskt De utövade inte autonomi, Henriettas odödliga liv saknar uppsats, vilket är att ta itu med att patienten verkligen förstår proceduren som kommer att göras.





"Medicinsk etik hos Henrietta Lacks"



Här tjänade hon som bonde precis som sina slavförfäder, Henriettas odödliga liv saknar uppsats. Om Henrietta får diagnosen Henriettas odödliga liv saknar uppsats cancer, kort efter hennes död togs tumören till forskaren för undersökning och för att användas i forskning i labbet. Det var då de märkte cellernas beteende efter celldelning. De levde fortfarande kvar och växte, Henriettas odödliga liv saknar uppsats, något de inte hade sett tidigare med andra celler. Efter hennes död efter att ha kämpat med cancer hennes celler som blev odödliga och har sedan dess använts för att utforska de mest sannolika sätten att nå dess bot. Hennes celler har haft en betydande och ovärderlig donation till tillväxten av all denna medicinska studie hela vägen sedan dess aktuella.


Cellerna har också varit till stor hjälp vid utvecklingen av provrörsbefruktning, bioteknologisk kloning av människor och organ samt genkartläggning; som massivt har köpts och sålts i storleksordningen miljarderna Bittner och Williamson. Berättelsen om Skloot förenar en naiv ung svart kvinnas liv från utkanten av en liten isolerad stad till det arv hon idag har lämnat inom den medicinska industrin genom användningen av hennes celler och kampen hennes familj går igenom för att uppnå identiteten för hennes celler. Allt detta händer efter hennes korta liv på cirka tre decennier, Henriettas odödliga liv saknar uppsats. Skloot skildrar uttryckligen de förödande effekterna av Henriettas bortgång och den eventuella betydelsen av hennes celler för hennes familj och vänner.


På ett stort sätt utnyttjar de sina rättigheter och drar nytta av sina privilegier till förmåner själva. De medicinska experterna började först nå ut till familjen Henrietta och använde mannen och hennes barn för mer forskning och studier utan deras bekanta påföljd. Användningen av dessa celler hade gett mångmiljontals bioteknikflit och familjen hade aldrig nytta av intäkterna alls. Rebecca Skloot förklarar så strålande att berättelsen som följer familjen Lacks från det förflutna till nuet är väl kopplad till kopplingarna till det mörka förflutna av experiment på svarta, ursprunget till bioetik och den juridiska konflikten om huruvida vi har makt över saker vi är födda med. Skloot fortsätter ansträngande och övertygande att berätta den fascinerande, verkliga historien om en familj som blivit kränkt, och en som har täckts under täckmanteln av rädsla och undanflykt.


Skloot uppmärksammar de tre arenor som används för vetenskaplig undersökning och bevisföring. Tillsammans med alla de etiska frågor som är inkorporerade i hennes fall, finns det också frågorna om medicinsk felbehandling genom att läkarna vid den tiden inte fick det tillstånd som var nödvändigt innan de tog celler från patienten. När hon övertygande återberättar historien gör hon det svårt att föreställa sig att dessa celler, skördade för decennier sedan från en sjuk mamma, Henriettas odödliga liv saknar uppsats, lever fortfarande idag och gör några stora företag rika och kända. Skloot fortsätter ansträngande och övertygande att berätta den fascinerande, verkliga historien om en familj som blivit kränkt, och en som har täckts under täckmantel av rädsla och undanflykt.


Dessutom, på det kanske mest fascinerande oroande sättet, framträder rasism och social segregation med avseende på etnicitet och ekonomisk förmåga som ett problem, vilket inte bara orsakar familjen mycket förödelse utan får också läsaren att ifrågasätta de medicinska forskningsanläggningarnas uppriktighet. I detta avseende presenterar det ironin i en situation där familjen inte får någon ekonomisk Henriettas odödliga liv saknar uppsats från forskningsinstitutionerna för att åtminstone täcka de medicinska kostnaderna för sin mamma samtidigt som hennes celler gör det möjligt att utföra ett brett spektrum av forskning och dra in miljontals dollar i vinster och avkastning Galorath Med vetenskapsmannen och allt andra närstående läkare som drar nytta av Henrietta, de skulle inte äventyra allt som följde med forskningen genom att offentliggöra hjälpen från dessa celler i fakulteten och inte heller skulle den sanna förklaringen till hennes död avslöjas.


Eftersom experterna gör sina enorma upptäckter och enorma framsteg görs inom medicin spelar inget mer roll. Skloot visar uppenbarligen för läsarna hur livet kan vara orättvist. Vissa människor kommer att få allt de önskar så att de får det som inte ens tillhör dem och berikar sig själva, medan resten inte kan skaffa sig det som rättmätigt är deras Galorath. Mycket diskriminering ses också från hennes ras. När hon levde tjänade hon inte på sig själv från cellerna och inte heller hennes barn kan tjäna ekonomiskt eller åtminstone erkännandet av hennes död. Med alla dessa goda saker som kommer med hennes namn är det minst sagt rättvist och rimligt att uppskatta henne och erkänna hennes familj minst och låta dem ha ett regelbundet liv med några intäkter från de miljoner som läkemedlet tjänar.


Men när Henrietta är död i det naturliga livet kommer det enda spåret av hennes minnen att vara genom erkännandet av arbetet i hennes cell och liksom hennes celler låter hennes namn också vara odödligt, för generationer och generationer att lära sig om henne. Berczuk, Stephen och Brian Appleton. Biologiska cellkonfigurationshanteringsmönster: effektiv insamling och praktisk integration. South Carolina, SC: USA Winthrop Henriettas odödliga liv saknar uppsats, Bittner, Kevin och Spencer Williamson. Leda iterativa utvecklingsprojekt för cellbiologi. London, Storbritannien: Rutledge, Galorath, David. Cellstorlek, uppskattning och riskhantering: när prestanda mäts förbättras prestanda. Skloot, Rebecca.


Henrietta Lacks odödliga liv. New York, NY: Walter de Gruyter, Denna artikel skrevs och skickades till vår databas av en student för att hjälpa dig med dina egna studier. Du är fri att använda den för att skriva din egen uppgift, men du måste referera den ordentligt. Om du är den ursprungliga skaparen av denna artikel och inte längre vill ha den publicerad på StudyCorgi, begär borttagning. Studera Corgi litteratur. Läs mer. Vi kommer att skriva en skräddarsydd uppsats specifikt för dig! Citera detta papper Välj stil. Välj citatstilar APA-6 APA-7 MLA-8 Chicago N-B Chicago A-D Harvard. Referens StudyCorgi. Bibliography StudyCorgi. Referenser StudyCorgi. Drivs av CiteChimp - den bästa online-citeringstillverkaren. Kopiera till urklipp.





krigsuppsats



Det var då de märkte cellernas beteende efter celldelning. De levde fortfarande kvar och växte, något de inte sett tidigare med andra celler. Efter hennes död efter att ha kämpat med cancer hennes celler som blev odödliga och har sedan dess använts för att utforska de mest sannolika sätten att nå dess bot. Hennes celler har haft en betydande och ovärderlig donation till tillväxten av all denna medicinska studie hela vägen sedan dess aktuella. Cellerna har också varit till stor hjälp vid utvecklingen av provrörsbefruktning, bioteknologisk kloning av människor och organ samt genkartläggning; som massivt har köpts och sålts i storleksordningen miljarderna Bittner och Williamson. Berättelsen om Skloot förenar en naiv ung svart kvinnas liv från utkanten av en liten isolerad stad till det arv hon idag har lämnat inom den medicinska industrin genom användningen av hennes celler och kampen hennes familj går igenom för att uppnå identiteten för hennes celler.


Allt detta händer efter hennes korta liv på cirka tre decennier. Skloot skildrar uttryckligen de förödande effekterna av Henriettas bortgång och den eventuella betydelsen av hennes celler för hennes familj och vänner. På ett stort sätt utnyttjar de sina rättigheter och drar nytta av sina privilegier till förmåner själva. De medicinska experterna började först nå ut till familjen Henrietta och använde mannen och hennes barn för mer forskning och studier utan deras bekanta påföljd. Användningen av dessa celler hade gett mångmiljontals bioteknikflit och familjen hade aldrig nytta av intäkterna alls.


Rebecca Skloot förklarar så strålande att berättelsen som följer familjen Lacks från det förflutna till nuet är väl kopplad till kopplingarna till det mörka förflutna av experiment på svarta, ursprunget till bioetik och den juridiska konflikten om huruvida vi har makt över saker vi är födda med. Skloot fortsätter ansträngande och övertygande att berätta den fascinerande, verkliga historien om en familj som blivit kränkt, och en som har täckts under täckmanteln av rädsla och undanflykt. Skloot uppmärksammar de tre arenor som används för vetenskaplig undersökning och bevisföring. Tillsammans med alla de etiska frågor som är inkorporerade i hennes fall, finns det också frågorna om medicinsk felbehandling genom att läkarna vid den tiden inte fick det tillstånd som var nödvändigt innan de tog celler från patienten.


När hon övertygande återberättar historien gör hon det svårt att föreställa sig att dessa celler, som skördades för decennier sedan från en sjuk mamma, fortfarande lever idag och gör några stora företag rika och berömda. Skloot fortsätter ansträngande och övertygande att berätta den fascinerande, verkliga historien om en familj som blivit kränkt, och en som har täckts under täckmantel av rädsla och undanflykt. Dessutom, på det kanske mest fascinerande oroande sättet, framträder rasism och social segregation med avseende på etnicitet och ekonomisk förmåga som ett problem, vilket inte bara orsakar familjen mycket förödelse utan får också läsaren att ifrågasätta de medicinska forskningsanläggningarnas uppriktighet. I detta avseende presenterar det ironin i en situation där familjen inte får något ekonomiskt stöd från forskningsinstitutionerna för att åtminstone täcka sjukvårdskostnaderna för sin mamma medan hennes celler gör det möjligt att utföra ett brett spektrum av forskning, håva in miljontals dollar i vinster och avkastning Galorath Med vetenskapsmannen och alla andra relaterade läkare som drar nytta av Henrietta, skulle de inte äventyra allt som följde med forskningen genom att offentliggöra hjälpen från dessa celler i fakulteten och varken skulle den sanna förklaringen till hennes död avslöjas.


Eftersom experterna gör sina enorma upptäckter och enorma framsteg görs inom medicin spelar inget mer roll. Skloot visar uppenbarligen för läsarna hur livet kan vara orättvist. Vissa människor kommer att få allt de önskar så att de får det som inte ens tillhör dem och berikar sig själva, medan resten inte kan skaffa sig det som rättmätigt är deras Galorath. Mycket diskriminering ses också från hennes ras. När hon levde tjänade hon inte på sig själv från cellerna och inte heller hennes barn kan tjäna ekonomiskt eller åtminstone erkännandet av hennes död. Med alla dessa goda saker som kommer med hennes namn är det minst sagt rättvist och rimligt att uppskatta henne och erkänna hennes familj minst och låta dem ha ett regelbundet liv med några intäkter från de miljoner som läkemedlet tjänar.


Men under operationen av att experimentera med dessa celler var det många upp- och nedgångar. Jag tror att detta är väldigt omänskligt eftersom han gjorde många människor sjuka och en del slutade med att dö, det här visar folk att det var väldigt lätt att komma undan med något sånt här då. Dessutom publicerade en medicinsk genetiker vid namn Victor McKusick i tidskriften Science genetiska data från Lacks-familjen utan deras tillåtelse och hade ingen avsikt att täcka deras identiteter. Det fanns andra händelser som inträffade som var lika illa men dessa var huvudhändelserna som var relaterade till HeLa-celler. Henrietta förändrade definitivt och hjälpte till att forma vårt samhälle som vi känner det idag, på grund av detta fortsätter hennes arv att leva vidare. Analys av Henrietta Lacks odödliga liv. Åtkom den 6 januari, The Immortal Life of Henrietta Lacks av Rebecca Skloot.


Henrietta saknar: Sociala bestämningsfaktorer för hälsa. Henriettas odödliga liv saknar sammanfattning. Henrietta saknar och experimenterar utan samtycke. Henrietta Lacks och hennes arv. Henrietta saknar: Verkligen odödlig. Henrietta Lacks och hennes HeLa-celler. Jag är Peter! Vill du få en skräddarsydd uppsats? Vad sägs om att få en skräddarsydd? Analysis of The Immortal Life of Henrietta Lacks Uppdaterad 31 oktober Denna uppsats har skickats till oss av en student. Detta är inte ett exempel på det arbete som skrivits av våra författare. Detta är bara ett exempel. Du kan få ditt anpassade papper från våra expertskribenter. The Immortal Life of Henrietta Lacks av Rebecca Skloot Sidor: 3 ord.


Henrietta Lacks: Social Determinants of Health Sidor: 5 ord. Henriettas odödliga liv saknar sammanfattningssidor: 3 ord.

No comments:

Post a Comment