Monday, February 28, 2022

Föroreningsuppsats

Föroreningsuppsats



När denna luft andas in av en människa eller ett djur, föroreningsuppsats, det orsakar svåra luftvägsbesvär. Men att välja bort vissa av dessa cookies kan påverka din surfupplevelse. Miljöföroreningar är en av de mest föroreningsuppsats hot som vår planet står inför i dagens scenario. Den skadliga röken från dessa fordon orsakar luftföroreningar och ljuden som produceras av dessa fordon orsakar bullerföroreningar. Vår jord går på väg mot en ohälsosam framtid för alla levande varelser. Dessa risker kan minimeras om ordentlig planering görs och åtgärder vidtas.





Läsarinteraktioner



Många faktorer som industrialisering, ineffektiv sophantering, nedskräpning etc kan orsaka föroreningar. Ett antal fabriker är inrättade nära vattendrag för att underlätta driften och det avfall som produceras av sådana fabriker som stötte in i vattendragen. Det är extremt skadligt om vattnet konsumeras eller används, föroreningsuppsats. Föroreningar är förorening av miljön och atmosfären var bor vi och gör den oförmögen att leva på ett hälsosamt sätt, föroreningsuppsats. Vi har nedan tillhandahållit korta och långa uppsatser om föroreningar på engelska för din kunskap och information. Efter att ha gått igenom uppsatserna, föroreningsuppsats, du kommer att veta föroreningsuppsats föroreningar är och vilka är dess främsta orsaker; föroreningsuppsats att stoppa föroreningar; dess förebyggande etc.


Föroreningar avser förekomsten av föroreningar i den naturliga miljön. Några av exemplen på förorenande ämnen är — gaser som koldioxid CO 2 Kolmonoxid CO etc; fasta föroreningar som plast, avlopp etc och kemikalier som gödningsmedel samt de som produceras som biprodukter i fabriker, transporter etc. Det är mycket nödvändigt att vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder och proaktiva åtgärder för att förhindra ytterligare skador som kommer att hända på grund av förorening av jorden och dess föroreningsuppsats. Föroreningar idag har blivit ett globalt bekymmer för hälsan hos miljön såväl som för floran och faunan på planeten, föroreningsuppsats. Föroreningar har en utbredd effekt på miljön, inklusive naturresurserna. Det gör de naturliga elementen förorenade och skadliga att använda, vilket i slutändan får livet på planeten att lida.


När ett förorenande ämne kommer in i vår naturliga miljö och förorenar den kallas denna process för förorening. Dessa föroreningar bildas mestadels på grund av flera mänskliga aktiviteter, mestadels av ekonomisk natur. För att nämna några exempel - Kolmonoxid CO som frigörs av transportfordon förorenar luften; spår av olja som lämnats av stora oceanfartyg, förorenar havet och gör vatten skadligt för vattenlivet. Föroreningar är det omedelbara hot som miljön står inför idag och är också det mest framträdande. Klockan tickar kontinuerligt och för varje gång föroreningsuppsats skadorna på miljön ökar.


Omedelbara åtgärder för att bevara miljön mot föroreningar måste vidtas av regeringen och andra intressenter. I en föroreningsuppsats man termer föroreningar uppstår när något oönskat kommer in i din naturliga miljö. Utsläpp av giftig gas vid förbränning av plast är förorening; blandning av skadliga kemikalier med jorden när den blandas med kemiska gödningsmedel, är förorening; när det kasserade avfallet från ditt hus på något sätt når ut i den öppna miljön, orsakar det föroreningar. På samma sätt kan det finnas flera andra exempel på föroreningar. När det gäller nu kommer vi nedan att diskutera typerna av föroreningar. Dess huvudsakliga källa är förbränning av fossila bränslen genom transport föroreningsuppsats och rök kom från fabrikerna.


Dess huvudsakliga källa är avrinningsvattnet från tätorter, föroreningsuppsats fält och utsläpp av biprodukter från fabriker. Markföroreningar kan orsakas av flera faktorer som - felaktigt omhändertagande av avfall, användning av skadliga kemikalier inom jordbruksindustrin etc, föroreningsuppsats. Ljusförorening avser mer än vad som krävs av ljus i ett förorenat område, som är tillräckligt stort för att störa det naturliga föroreningsuppsats. Bullerföroreningar hänvisar till förekomsten av överdrivet buller som genereras av mänskliga aktiviteter som vägtransportfordon, jetplan, en hektisk marknad, föroreningsuppsats, högtalare föroreningsuppsats etc.


Oavsett vilken typ av förorening det än är, har det alltid en nedbrytande effekt på miljön och människors hälsa eller påverkar annars den ena eller andra levande arten på jorden. Ljusföroreningar förvirrar rasande fåglar och orsakar ofta dödsolyckor. Idag hotas själva existensen av mänskligt liv på planeten jorden, tillsammans med livet i annan flora och fauna, till stor del av föroreningarna. Föroreningar påverkar allt som är nödvändigt för överlevnad - naturresurser, arter, hälsa etc. När något externt oönskat ämne som genereras av en mänsklig aktivitet kommer in i miljön, orsakar det föroreningar. Orsaker till föroreningar är alltid inducerade av människor och den naturliga orsaken till föroreningar är nästan försumbar. Det finns ett antal mänskliga aktiviteter som orsakar föroreningar.


Tonvis med giftigt avfall som genereras som en biprodukt i fabriker lämnas ut i floder och bäckar och förorenar dem; tusentals kubikmeter skadliga gaser släpps ut av transportfordon, förorenande föroreningsuppsats luft; felaktigt kasserat avfall från tätorter, ströddes på land och vatten, vilket resulterade i såväl mark som vattenförorening. Föroreningsuppsats att vi har en idé om vad som är föroreningar, föroreningsuppsats, vi föroreningsuppsats gå vidare till att diskutera några av de betydande effekterna av föroreningar, föroreningsuppsats. Föroreningar förorenar den naturliga luften, vilket gör den skadlig föroreningsuppsats andas.


Till exempel blandas giftiga gaser som släpps ut av transportfordon med luften, vilket leder till förorening. När denna luft andas in av en människa eller ett djur, orsakar den allvarliga andningsbesvär. Vissa arter av djur och växter, föroreningsuppsats, som är mycket känsliga för sådana typer av föroreningar, föroreningsuppsats. Felaktigt omhändertagande av avfall som genereras av områden i mänskliga bosättningar gör att detta avfall når våra naturligt förekommande vattendrag i form av avrinning. Stadsavfallet består av flera giftiga föreningar inklusive plast. Detta avfall är inte biologiskt nedbrytbart och stannar i vattnet, vilket gör det farligt att konsumera.


Det leder också till en utarmning av populationen av vattenlevande arter som är mycket känsliga för föroreningar, föroreningsuppsats. Föroreningar orsakar på grund av jordbruksaktiviteter som föroreningsuppsats av kemiska gödningsmedel, resulterar i toxicitet i jorden. Kemiska gödselmedel består av skadliga kemiska föreningar, föroreningsuppsats, som blandades med jorden, vilket i slutändan gjorde den giftig, föroreningsuppsats. Det påverkar arterna av flora såväl som fauna som är beroende av jordens renhet för sin överlevnad. En av de mest framträdande effekterna av föroreningar på miljön är utarmningen av arter. När förorenande ämnen blandas med våra naturresurser skadar det de levande arterna på ett eller annat sätt. Gasformiga föroreningar, orsakar allvarliga luftvägsbesvär och minskar också livslängden för fauna och flora.


Global uppvärmning är en av huvudeffekterna av föroreningar som leder till ett antal miljöeffekter, föroreningsuppsats. Gasformiga föroreningar som kolmonoxid CO och koldioxid CO 2 som frigörs på grund av förbränning av fossila bränslen, stannar kvar i atmosfären vilket resulterar i växthuseffekt. Växthuseffekten är å andra sidan ansvarig för ett antal faktorer som oväntade klimatförändringar som resulterar i torka, föroreningsuppsats, svält etc; utarmning hos vattenlevande arter som korallrev, fiskar etc. Effekten av föroreningar på miljön är vidsträckt. Inte bara de föroreningseffekter som finns utan hotar också framtiden för flera arter om inga konkreta åtgärder vidtas för att förhindra föroreningar.


Hastigheten med vilken föroreningarna skadas är alldeles för mer än vad den skulle kunna repareras, föroreningsuppsats. Föroreningar avser förekomsten av oönskade ämnen; känd som föroreningar, föroreningsuppsats, i miljön. Föroreningar är ett omedelbart hot mot miljön och orsakar allvarliga skador på den. På senare tid har världen insett behovet av att hantera föroreningarna om jorden och dess biologiska mångfald ska bevaras. Förorening uppstår när en oönskad extern förening som huvudsakligen genereras på grund av mänskliga aktiviteter kommer in i miljön. Dessa föreningar kallas förorenande ämnen och orsakar allvarliga skador på miljön.


Allt som utgör en del av miljön, det vill säga vattendrag, luft, flora och fauna, påverkas på ett eller annat sätt av föroreningarna. Dessutom orsakar föroreningar också globala effekter som växthusgaseffekter, global uppvärmning och surt regn. Nedan kommer vi att diskutera effekterna av föroreningar föroreningsuppsats stora indiska städer som Delhi, Noida, Ghaziabad, föroreningsuppsats, Lucknow och Varanasi. Enligt en undersökning gjord av Världshälsoorganisationen ligger Delhis nationella huvudstadsterritorium på den lägsta positionen när det gäller luftkvalitetsindex, bland andra större städer runt om i världen.


I Delhi, föroreningsuppsats, barn är värst drabbade och enligt en studie, nästan 2, föroreningsuppsats. Luftkvalitetsindex AQI i Delhi är vanligtvis måttligt under januari till september månader. Men AQI försämras snabbt under början av vintermånaderna från oktober till december. Under dessa månader når AQI ofta till en riskfylld nivå av plus. Partikelhalterna för PM2. Förbränning av rötterna av risgröda under vintermånaderna i de angränsande delstaterna Punjab och Haryana gör situationen värre i Delhi, genom att orsaka tät rök, föroreningsuppsats.


Noida, även känd som New Okhla Industrial Development Authority, belägen i västra Uttar Pradesh, föroreningsuppsats, gränsar till Delhi ligger omedelbart efter den nationella huvudstaden när det gäller dålig luftkvalitet. Oavbrutna byggnadsarbeten i och runt Noida, förutom de kraftiga fordonsföroreningarna och den kalla vinterluften orsakar en tät, tjock smog. Termen smog används för en blandning av rök och dimma, svävande i atmosfären. Noidas luftkvalitetsindex blir också mycket dåligt upp till nivån under vintermånaderna oktober till december.


Partikelhalten i detta västra UP-distrikt är i stort sett i nivå med Delhi, ofta konkurrerar de två med varandra om den högsta koncentrationen av partiklar. Ghaziabad toppar ofta listan över nordindiska städer med sämst luftkvalitetsindex och föroreningar. Även här, liksom Delhi och Noida, går AQI förbi den farliga nivån plus, mest under månaderna oktober till december. Den främsta orsaken bakom ett så dåligt luftkvalitetsindex i Ghaziabad är industriella föroreningar och avfallsförbränning. Staden flankeras av industrierna i utkanten, vilket resulterar i en tät rök som kommer från föroreningsuppsats fabriker samt från transportfordonen som trafikerar industriområdet.


PM10-nivån i Ghaziabad når upp till fyra gånger de tillåtna nivåerna under oktober till december. Ibland uppnås detta värde under Deepawali-festivalen, på grund av den oupphörliga sprängningen av kex och rök som strömmade ut från dem, föroreningsuppsats. Luftkvalitetsindex AQI för huvudstaden Uttar Pradesh, Lucknow, fluktuerar mellan måttlig och dålig och passerar ofta plusstrecket. Även om situationen definitivt inte är lika illa som Delhi NCR, är den fortfarande alarmerande och kräver konkreta åtgärder. Det sämsta luftkvalitetsindexet för Lucknow registrerades som under första halvan av november föroreningsuppsats. Luften i Lucknow har visat sig bestå av mycket fina partiklar, PM2.


Den antika pilgrimsfärden föroreningsuppsats i Varanasi har alltid varit i nyheterna för sin vardagliga fluktuerande befolkning av turister. Som den parlamentariska valkretsen för Indiens premiärminister, Mr. Narendra Modi sedan dess har blivit centrum för utveckling, med vardagliga byggnadsarbeten av ett eller annat slag. Befolkningen i Varanasi står inför andningsbesvär och andra komplikationer på grund av det ständigt pågående byggnadsarbetet, föroreningsuppsats. Nivån av partiklar som finns i Varanasi är PM2.


Det finns ett omedelbart behov av att tackla situationen med stark vilja och föroreningsuppsats. Det är tiden då myndigheter, människor, industrier alla bör gå samman för att ta itu med föroreningarna och förebygga hälso- och miljörisker som orsakas av föroreningsuppsats. Föroreningsuppsats: Luftföroreningar Vattenföroreningar Markföroreningar Bullerföroreningar Föroreningsuppsats Föroreningar Termisk förorening. Pollution Slogans : Air Pollution Slogans Föroreningsuppsats Föroreningsslogans Markföroreningsslogans Buller Föroreningsuppsats Slagord.


Mer om plastföroreningar: Essä om plastpåsar Essä om plastföroreningar Varför plastpåsar bör förbjudas Essä Föroreningsuppsats Föroreningar: orsaker, effekter och lösningar varför plastpåsar är skadliga för hälsan. Paragraf om föroreningar. Artikel om föroreningar. Essä om Swachh Bharat Abhiyan.





examensuppsats



Det påverkar arterna av flora såväl som fauna som är beroende av jordens renhet för sin överlevnad. En av de mest framträdande effekterna av föroreningar på miljön är utarmningen av arter. När förorenande ämnen blandas med våra naturresurser skadar det de levande arterna på ett eller annat sätt. Gasformiga föroreningar, orsakar allvarliga luftvägsbesvär och minskar också livslängden för fauna och flora. Global uppvärmning är en av huvudeffekterna av föroreningar som leder till ett antal miljöeffekter. Gasformiga föroreningar som kolmonoxid CO och koldioxid CO 2 som frigörs på grund av förbränning av fossila bränslen, stannar kvar i atmosfären vilket resulterar i växthuseffekt. Växthuseffekten å andra sidan är ansvarig för ett antal faktorer som oväntade klimatförändringar som resulterar i torka, svält etc; utarmning hos vattenlevande arter som korallrev, fiskar etc.


Effekten av föroreningar på miljön är vidsträckt. Inte bara de föroreningseffekter som finns utan hotar också framtiden för flera arter om inga konkreta åtgärder vidtas för att förhindra föroreningar. Hastigheten med vilken föroreningarna skadas är alldeles för mer än vad den skulle kunna repareras. Föroreningar avser förekomsten av oönskade ämnen; känd som föroreningar, i miljön. Föroreningar är ett omedelbart hot mot miljön och orsakar allvarliga skador på den. På senare tid har världen insett behovet av att hantera föroreningarna om jorden och dess biologiska mångfald ska bevaras.


Förorening uppstår när en oönskad extern förening som huvudsakligen genereras på grund av mänskliga aktiviteter kommer in i miljön. Dessa föreningar kallas förorenande ämnen och orsakar allvarliga skador på miljön. Allt som utgör en del av miljön, det vill säga vattendrag, luft, flora och fauna, påverkas på ett eller annat sätt av föroreningarna. Dessutom orsakar föroreningar också globala effekter som växthusgaseffekter, global uppvärmning och surt regn. Nedan kommer vi att diskutera effekterna av föroreningar på stora indiska städer som Delhi, Noida, Ghaziabad, Lucknow och Varanasi. Enligt en undersökning gjord av Världshälsoorganisationen ligger Delhis nationella huvudstadsterritorium på den lägsta positionen när det gäller luftkvalitetsindex, bland andra större städer runt om i världen.


I Delhi är barn värst drabbade och enligt en studie nästan 2. Luftkvalitetsindex AQI i Delhi är vanligtvis måttligt under januari till september månader. Men AQI försämras snabbt under början av vintermånaderna från oktober till december. Under dessa månader når AQI ofta till en riskfylld nivå av plus. Partikelhalterna för PM2. Förbränning av rötterna av risgröda under vintermånaderna i de angränsande delstaterna Punjab och Haryana gör situationen värre i Delhi, genom att orsaka tät rök. Noida, även känd som New Okhla Industrial Development Authority, belägen i västra Uttar Pradesh, som gränsar till Delhi ligger omedelbart bakom den nationella huvudstaden när det gäller dålig luftkvalitet.


Oavbrutna byggnadsarbeten i och runt Noida, förutom de kraftiga fordonsföroreningarna och den kalla vinterluften orsakar en tät, tjock smog. Termen smog används för en blandning av rök och dimma, svävande i atmosfären. Noidas luftkvalitetsindex blir också mycket dåligt upp till nivån under vintermånaderna oktober till december. Partikelhalten i detta västra UP-distrikt är i stort sett i nivå med Delhi, ofta konkurrerar de två med varandra om den högsta koncentrationen av partiklar. Ghaziabad toppar ofta listan över nordindiska städer med sämst luftkvalitetsindex och föroreningar.


Även här, liksom Delhi och Noida, går AQI förbi den farliga nivån plus , mestadels under månaderna oktober till december. Den främsta orsaken bakom ett så dåligt luftkvalitetsindex i Ghaziabad är industriella föroreningar och avfallsförbränning. Staden flankeras av industrierna i utkanten, vilket resulterar i en tät rök som kommer från såväl fabrikerna som från transportfordonen som trafikerar industriområdet. PM10-nivån i Ghaziabad når upp till fyra gånger de tillåtna nivåerna under oktober till december. Ibland uppnås detta värde under Deepawali-festivalen, på grund av den oupphörliga sprängningen av kex och rök som strömmade ut från dem. Luftkvalitetsindex AQI för huvudstaden Uttar Pradesh, Lucknow, fluktuerar mellan måttlig och dålig och passerar ofta plusstrecket.


Även om situationen definitivt inte är lika illa som Delhi NCR, är den fortfarande alarmerande och kräver konkreta åtgärder. Det sämsta luftkvalitetsindexet för Lucknow registrerades som under första halvan av novembermånaden. Luften i Lucknow har visat sig bestå av mycket fina partiklar, PM2. Den antika pilgrimsstaden Varanasi har alltid varit i nyheterna för sin vardagliga fluktuerande befolkning av turister. Som den parlamentariska valkretsen för Indiens premiärminister, Mr. Narendra Modi sedan , har det blivit centrum för utveckling, med vardagliga byggarbeten av något slag.


Befolkningen i Varanasi står inför andningsbesvär och andra komplikationer på grund av det ständigt pågående byggnadsarbetet. Nivån av partiklar som finns i Varanasi är PM2. Det finns ett omedelbart behov av att ta itu med situationen med stark vilja och beslutsamhet. Det är tiden då regeringar, människor, industrier alla borde gå samman för att ta itu med föroreningarna och förhindra hälso- och miljörisker som den orsakar. Föroreningsuppsats: Luftföroreningar Vattenföroreningar Markföroreningar Bullerföroreningar Landföroreningar Termisk förorening. Föroreningsslogans : Luftföroreningsslogans Vattenföroreningsslogans Markföroreningsslogans Bullerföroreningsslogans.


Mer om plastföroreningar: Uppsats om plastpåsar Uppsats om plastföroreningar Varför plastpåsar bör förbjudas Uppsats Plastföroreningar: orsaker, effekter och lösningar varför plastpåsar är skadliga för hälsan. Paragraf om föroreningar. Artikel om föroreningar. Essä om Swachh Bharat Abhiyan. Slogans om miljö. Uppsats om föroreningar på grund av urbanisering. Uppsats om föroreningar och dess effekter. Uppsats om föroreningar på grund av festivaler. Uppsats om föroreningar på grund av smällare. Uppsats om miljöföroreningar. Essä om fordonsföroreningar. Det finns många sätt vi kan kontrollera föroreningar, allt börjar med lite ansträngning. Ett annat sätt du kan bidra till att spara på miljön är genom att byta till e-produkter. Istället för att köpa bilar som går på bränsle byt till de som går på el.


Regeringen borde anta strängare regler och förordningar. Det är hög tid att gå samman och avsluta denna kamp mot föroreningar för att förbättra framtida generationer. Det största hotet som växter jorden står inför är föroreningar. Oönskade ämnen lämnar en negativ påverkan när de väl släpps ut i en miljö. Det finns fyra typer av föroreningar luft, vatten, mark och buller. Föroreningar påverkar livskvaliteten mer än någon människa kan föreställa sig. På grund av luftföroreningar har även tonårsbarn utvecklat olika luftvägssjukdomar. Vattenföroreningar har lett till sjukdomar hos barn. Om jordkvaliteten försämras på grund av sådana metoder, kommer jorden att bli infertil och inga grödor kan odlas i framtiden. Regeringen har lanserat olika program under åren för att bekämpa föroreningar men individuella insatser kan också spela en avgörande roll.


Börja med att byta ut plastpåsar för shopping mot tygpåsar, sluta skräpa ner på vägar och sluta slösa vatten är några av de grundläggande sakerna att börja med som kan leda till stora förändringar i miljön. Ett av de mest kritiska hoten som vår planet står inför i dagens scenario, miljöföroreningar är en global fråga som påverkar människor runt om i världen. Det förekommer i olika former, oavsett om det påverkar luften vi andas eller vattenresurserna vi använder för flera ändamål. Luftföroreningar uppstod med en ökning av koldioxidhalten, med ökningen av föroreningar som förorenar luften och orsakar andningsbesvär samt hudsjukdomar för människor.


På tal om den andra aspekten, det finns inget liv utan vatten. Vattenförekomsterna förorenar och blir osäkra för att dricka eller någon annan användning på grund av industriell utveckling, snabb urbanisering och olika andra orsaker. På grund av luftföroreningar är sjukdomar som kan drabba människor astma, olika hudsjukdomar, cancer etc. Därför är det nödvändigt att ta seriösa åtgärder för att minska föroreningarna till dess kärna. På en personlig nivå kan vi minimera miljöföroreningarna genom att åka kollektivt eller samåka för att minska fordonsrök, undvika smällare på festivaler och fester kan också minska luft- och bullerföroreningarna, inte använda konstgödsel och bekämpningsmedel som kan orsaka både vatten- och markföroreningar och gå över till ekologiskt jordbruk.


Regeringen kan också komma med strikta regler och förordningar för att minska industriella föroreningar. Sammanfattningsvis är alla typer av föroreningar skadliga för miljön med allvarliga konsekvenser som global uppvärmning, ojämna klimatförändringar, etc. På grund av vår girighet och olagliga mänskliga aktiviteter går djurens oskyldiga liv förlorade. Det är dags att gå med våra händer och arbeta för att bevara och skydda miljön för nuvarande och framtida generationer. Läs också: Uppsats om miljö: exempel och tips. I dina skolprov kommer uppsatsen om Pollution att komma i din engelska uppsats. Miljövetenskap är ett ämne varje skola undervisar i så att du kan plocka upp några poäng från kapitlen om föroreningar och lägga till det i din uppsats.


Därför hoppas vi att bloggen som den här bloggen har hjälpt dig att förstå vad en uppsats om föroreningar måste innehålla. Om du kämpar med dina karriärval och behöver expertvägledning, är våra Leverage Edu-mentorer här för att vägleda dig när som helst på din akademiska och professionella resa och på så sätt säkerställa att du tar välgrundade steg mot din drömkarriär. Lämna ett svar Avbryt svar. Din e-postadress kommer inte att publiceras. Spara mitt namn, e-post och webbplats i den här webbläsaren till nästa gång jag kommenterar. En app för alla dina utlandsstudier Ladda ner x.


En app för alla dina utlandsstudier behöver veta mer x. En app för alla dina behov av att studera utomlands. Börja din resa, spåra dina framsteg, växa med samhället och så mycket mer. Skanna QR-koden för att ladda ner Leverage Edu-appen. W Att skriva. Relaterad läsning: Uppsats om katastrofhantering Den här bloggen innehåller: Vad är förorening? Typer av föroreningsorsaker och hälsoeffekter av föroreningar Format för uppsats om föroreningar Uppsats om föroreningar Exempeluppsats om föroreningar i ord Exempeluppsats om föroreningar i ord Tips om hur man skriver en uppsats om föroreningar Tips om att minska föroreningar Hur ofta kommer en uppsats om föroreningar i skolprov? Nedladdning av föroreningsuppsats PDF.

No comments:

Post a Comment