Thursday, March 17, 2022

Uppsatser om gita

Uppsatser om gita



Bhagavad Gita Filmen The Legend of Bagger Vance berättar historien om en man vid namn Rannulph Junah, som var en mycket begåvad golfspelare när han var ung. Dess Yoga främjar det opersonliga Uppsatser om gita, Utrotar begär och ego helt. Ett andligt band genomsyrat av hängivenhet får en att arbeta för allas och var och ens bästa. Denna förändring beskriver den slutliga utvecklingen Mot ett tillstånd av fullständig perfektion. Med tanke på kraften från andlig vinst, självkännedom, oföränderlig ren glädje, uppsatser om gita, Det kommer att styra, bestämma val, Varje element utsätts för sin rätta roll.





Postnavigering



Sök Bilder Kartor Spela YouTube Nyheter Gmail Drive Mer Kalender Översätt Mobil Böcker Shopping Blogger Ekonomi Foton Videor Dokument. Kontoalternativ Logga in. Testa nya Google Böcker. Kolla in det nya utseendet och få enklare tillgång till dina favoritfunktioner. Prova det nu. Nej tack. Prova nya Google Böcker Mitt bibliotek Hjälp Avancerad boksökning. Lotus Press Amazon. com Books-A-Million IndieBound Hitta i ett bibliotek Alla säljare ». Uppsatser om Gita. Sri Aurobindo. Lotus Press- Litterära Samlingar - sidor. En mästerlig utläggning av den framstående hinduiska skriften, Bhagavad Gita.


Det var i synnerhet efter att ha läst dessa uppsatser som president Wilsons dotter gick till Sri Aurobindo och ägnade sitt liv - och fick namnet Nishtha via sin vision i Sri Aurobindo Ashram i Pondicherry. Förhandsgranska den här boken ». Vad folk säger - Skriv en recension. Valda sidor Innehållsförteckning. Innehåll Utgivare Notera First Series. Vårt krav och behov från Gita. Den gudomliga läraren. Den mänskliga lärjungen. Kärnan i undervisningen. Människan och livets strid. Den ariska trosbekännelsen Uppsatser om gita. De två naturerna. Syntesen av hängivenhet och kunskap. Den Högsta Gudomliga. Hemligheternas hemlighet. Den gudomliga sanningen och. Verk Hängivenhet och Kunskap. Gitas högsta ord. Gud i kraft att bli. Sankhya och Yoga.


Sankhya Yoga och Vedanta. Den intelligenta viljans yoga. Verk och offer, uppsatser om gita. Betydelsen av offer. Offrets Herre. Principen för gudomliga verk. Möjligheten och syftet med avatarskap. Avatarskapets process. Den gudomliga födelsen och gudomliga verk. Den gudomliga arbetaren. Jämlikhet och Kunskap. Naturens determinism. Beyond the Modes of Nature. Nirvana och Works in the World. Kärnan i Karmayoga. Syntesen av verk kärlek och kunskap, uppsatser om gita. Teorin om Vibhuti. The Vision of the World Spirit Time the Destroyer, uppsatser om gita.


The Vision of the World Spirit Den dubbla aspekten. Vägen och Bhakta. Den högsta hemligheten. Fältet och dess vetande. Ovanför Gunas. De tre Purushorna. Andlig handlings fullhet. Gunas tro och verk. Gunas sinne och verk. Swabhava och Swadharma. Mot den högsta hemligheten. Kärnan i Gitas betydelse. Gitas budskap. Andra utgåvor - Se alla uppsatser om Gita Sri AurobindoAurobindo Ghose Limited preview - Uppsatser om Gita Sri Uppsatser om gita Ingen förhandsvisning tillgänglig - Referenser till den här boken Psychotherapy and Spirit: Theory and Practice in Transpersonal Psychotherapy Brant Cortright Ingen förhandsvisning tillgänglig - Essential Spirituality: The 7 Central Practices to Awaken Heart and Mind Roger Walsh Snippet view - Bibliografisk information, uppsatser om gita.


Om Google Böcker - Sekretesspolicy - Användarvillkor - Information för utgivare - Rapportera ett problem - Hjälp - Googles startsida. Essäer om Gita Sri Aurobindo Uppsatser om gita Press- Litterära samlingar - sidor 0 recensioner En mästerlig utställning av den framstående hinduiska skriften, Bhagavad Gita. Publishers Note First Series. Andra serien. Deva och Asura. Uppsatser om Gita Sri AurobindoAurobindo Ghose Begränsad förhandsvisning - Psykoterapi och ande: teori och praktik i transpersonell psykoterapi Brant Cortright Ingen förhandsvisning tillgänglig - BiBTeX EndNote RefMan.





uppsats om abort mot



Människan och livets strid. The Creed of the Aryan Fighter. De två naturerna. Syntesen av hängivenhet och kunskap. Den Högsta Gudomliga. Hemligheternas hemlighet. Den gudomliga sanningen och. Verk Hängivenhet och Kunskap. Gitas högsta ord. Gud i kraft att bli. Sankhya och Yoga. Sankhya Yoga och Vedanta. Den intelligenta viljans yoga. Verk och offer. Betydelsen av offer. Offrets Herre. Principen för gudomliga verk. Möjligheten och syftet med avatarskap. Avatarskapets process. Den gudomliga födelsen och gudomliga verk. Den gudomliga arbetaren. Jämlikhet och Kunskap. Naturens determinism. Beyond the Modes of Nature. Nirvana och Works in the World. Kärnan i Karmayoga.


Syntesen av verk kärlek och kunskap. Teorin om Vibhuti. The Vision of the World Spirit Time the Destroyer. The Vision of the World Spirit Den dubbla aspekten. Vägen och Bhakta. Den högsta hemligheten. Fältet och dess vetande. Ovanför Gunas. De tre Purushorna. Andlig handlings fullhet. Gunas tro och verk. Gunas sinne och verk. Lösningen ligger på ett högre plan. Att ge upp begäret, hålla ett jämnt humör, uppfylla det arbete som ska utföras som offer, medan han fortfarande tror att han är författaren till handlingen, initiera lärjungen på Yogans väg.


Därefter lär han sig att urskilja jaget, oföränderligt, orörligt, och att den universella kraften enbart ingriper och driver allt Genom tre handlingssätt, att han är ett instrument. Slutligen erkänner han det högsta gudomliga väsendet, den absoluta själen, naturens mästare, sittande i hjärtat av varje varelse, som den ende Herren på vilken han litar. Kuruksetra Inspirerad av Essays on the Gita , First Series, Chapter 5 Världen tar sig an aspekten av en slagfält där förstörelse kommer som ett nödvändigt ont. Hur man sedan kan leda det andliga livet och fortsätta att agera, inklusive slåss? Förbud att skada framstår som utopiskt, Fysiskt våld, ett försvarsmedel. Trögheten lämnar den mordiska kraften intakt. Faktum är att historien vimlar av avgörande bevis för att existensen innefattar ett inslag av kamp.


För att behärska det kommer det att behövas För att lugnt upptäcka dess natur och syfte. Mod möjliggör uppfattningen av Gud Som den enda herren i det skapade universum, Ansvarig för lagarna som styr hans mysterium. Sanningen är bättre än en naiv bild. En passage görs mot ett tillstånd av saker som manifesterar honom mer i hans verklighet. En vän, han leder genom det hela Mot transcendens som svar på hopp. Man and the Battle of Life Inspirerad av Essays on the Gita , First Series, Chapter 6 En envis tro observerar och vill som upphör Allt som motsäger den gudomliga närvaron.


Detta inkluderar det fortfarande nödvändiga kriget och den sociala funktionen i samband med strid. Livsramen i indisk kultur tjänar till att främja ett andligt syfte. Regler begränsade möjliga katastrofer och förespråkade ridderlighetsidealet. Framsteg kan göras mot harmoni. Men en fas kommer när det inte längre räcker. Det kommer en längtan efter absolut frid Med inaktivitet eller efter det perfekta lugnet hos en själ som agerar, herre över sig själv. Den ena innebär valet att avsäga sig världen. Den andra kräver snarare avvisande av begär och jämnmod, en inre kontroll som Gitan föreskriver istället för askes.


The Creed of the Aryan Fighter Inspirerad av Essays on the Gita , första serien, kapitel 7 Från fegt medlidande för sig själv eller för andra, Medkänsla skiljer sig, ingriper i allt Att hjälpa och hela samtidigt som man älskar också. erövrade. Utöver själviska motiv för handling, en högre lag ramar upp beteende Genom att formulera graderade ideal Anpassade till de andliga framsteg som uppnåtts. Lidande och död utgör för vismannen Enkla händelser på själens gång. Genom händelser som tagits som möjligheter förbereder sig människan för odödlighet. Varje steg kommer från en heroisk insats mitt i konflikten mellan oppositionella krafter. I krigarens ögon betyder försvar av lagen, Plikt och heder kärnvärden.


Nedströms är jämnmodig altruism i saken som ska tjänas och arbetet som ska utföras Utan rädsla eller svaghet, efter att ha mottagit det intima och försäkrade gudomliga budet. Sankhya och yoga Inspirerad av uppsatser om Gita, första serien, kapitel 8. Gita utvecklar ett effektivt yogasystem som kombinerar övningar som är i kraft avvikande vid den tiden och gränsar till dem grunden för en annan disciplin integrerad i helheten. Det lär till en början en typ av analys av principerna för att vara för att urskilja sanningen om jaget fritt från framträdanden, identifierat med det ena, men som visar ett trippelläge. Som ett orörligt vittne står han isär. I världen använder han sitt varierande väsen.


Som Herre över alla, uppfattar han inom sig själv de olika statusar som hans medvetande antar. Den individuella själen, utgående från hans natur, förkroppsligar hans kraft av oändlig mängd. Nedsänkt i materia med dess blinda mekanism kan Han resa sig ur denna träldom. Den förvärvade kunskapen ger friheten att fortsätta att agera, fylld av hängivenhet, efter att ha förlorat egot, avsagt begäret, genom att dedikera verk till den transcendenta mästaren. Sankhya, Yoga och Vedanta Inspirerad av essäer om Gita, första serien, kapitel 9. Sträva efter målet med en stor syntes Genom att förena kunskap, verk och hängivenhet, förenar Gita olika uppfattningar födda från tolkningar av inspirerade texter.


Genom det inre försakandet av begäret, egots utplåning, inte genom att sluta agera Om det är möjligt, kommer befrielse som tillåter närhet till gudomlig existens. Detta leder inte till den vediska ritualen Utförd i syfte att belöna, utan att helga allt som ett offer som frambärs för Herrens kärlek och folkets bästa. Bortom den orörliga, oföränderliga Brahmanen, specificerad av många som det ultimata målet, står det högsta väsendet, författaren till Naturen, den absoluta mästaren av lugn och aktivitet. De indiska skrifterna erkänner därför påståendet att brevet leder vilse medan anden frälsar.


Sanningen hörs på en hemlig plats Av hjärtat som den immanenta Guden upplyser. The Yoga of the Intelligent Will Inspired by Essays on the Gita , First Series, Chapter 10 För att uppnå en klok och lugn intelligens, riktad uppåt och inom varelsen, sätter viljan ett slut på sinnenas rus och riktar uppmärksamheten mot förening med den högsta. Genom själens blick i kontakt med honom, Fri från attraktion och avstötning, En samlad glädje driver ut begäret Och löser dess frid i jämnmod. Det brahmiska tillståndet är en total omsvängning Ur den vanliga mänskliga synvinkeln. Det löste upp egot i visionen om den Enda, Oändliga Tillvaron, närvarande i alla. Anden som förblir så vid döden kan försöka fördjupa sig i nirvana.


Födelse har inte längre betydelsen av slaveri I en oändlig cirkel av lidande. Denna yoga uppnår avgörande framgång endast genom den oreserverade gåvan av sig själv till det gudomliga. Självbehärskning tillåter sedan handlingen Fri och perfekt, vald av det transcendenta Jaget. Verk och offer inspirerade av essäer om Gita, första serien, kapitel 11 Medan man agerar vänd mot Gud i ett erbjudande fritt från ego, genom sinnets ansträngning. Med kontroll över sinnena skapas vanan av verk utan lust, tillägnad den högsta. Den expanderar snart till den fullständiga tillvaron, känslan, tanken, inte bara till det som är förknippat med plikt eller tillbedjan, för hela varelsens fullkomliga lugn. Genom inre frid och jämnmod kan själen stiga bortom mekaniken. Den lägre naturen tillhandahåller i sin lek för sin evolution inom okunnighet.


Med tanke på kraften som hämtas från andlig vinst, Självkännedom, oföränderlig ren glädje, Det kommer att styra, bestämma val, Varje element utsätts för sin rätta roll. Förverkligande av förening med det fria och unika Jaget, Att ingenting underkuvar, transcenderar universum, Det undkommer misstag och gör allt Som ett fromt offer till den suveräna Herren. Betydelsen av offer Inspirerad av essäer om Gita, första serien, kapitel 12 Energi utövad helt enkelt för nöjes skull Utelämnar av okunnighet den sanna meningen med livet. Uppvaknande gör att ge upp den lägre impulsen för att söka ett större, högre syfte. Istället för en girig och bråkande attityd, Som inte ger tillbaka, utan tacksamhet, välkomnar den idén om ett efterlängtat utbyte, Var ses handlingen av en immateriell makt.


Det offer som erbjuds kan riktas till gudarna, Att behaga dem genom att öka självkontrollen, gradvis lossa begärets grepp, Tillåta att initiera kontakt med själen. Vigd åt det gudomliga, med kunskap om jagets enhet som det tillhör, görs varje arbete utan att tro att vara författaren och i den rena glädjen av inre frid. Befriad från egot, fördjupar medvetandet i detta oföränderliga väsen som sedan uppenbarar sig som en tillbakadragen sida av den existerande som skapar likaväl universum i sig själv. The Lord of the Sacrifice Inspirerad av Essays on the Gita , First Series, Chapter 13 På vägen tillbaka av allt till ursprunget lär sig individen att den andra spelar roll och att det finns ett utbyte inom universum där han måste bidra i tanken och i handling.


Den egenintresserade vädjan till kosmiska krafter Startar, med erbjudandet, en lång period där moral och religiös känsla lägger grunden för en framtida uppstigning. Koncentrerad uppmärksamhet vänder sig till Jaget, En och opersonlig, odelbar Ande. Den inhämtade kunskapen upphäver den fragmentariska, exklusiva vision som är knuten till formuläret. Verkens frukt förlorar sin uråldriga företräde. Naturen blir agenten som åstadkommer, medan själen lever som ett vittne och stöd. Begär och ego släcks i glömska. På en klar spegel, som kommer ur tystnaden, kombinerar det högsta gudomliga väsendet två aspekter, partiell och oändlig, variabel och oföränderlig, Han, Herren, källan och det slutliga målet.


Principen för gudomliga verk Inspirerad av essäer om Gita, första serien, kapitel 14. Gita utvecklas på ett plan bortom Sinnet som vill vara altruistiskt och moraliskt, Ofta auktoritärt eller utan verklig makt, Kämpar för att övervinna nuvarande egoism. Den ser det bara som ett normalt steg att förbereda sig för det brahmiska tillståndet. Dess Yoga främjar det opersonliga jaget, utrotar begär och ego helt och hållet. Han fortsätter framstegen i mänskliga framsteg, kombinerar dynamik med själsfrid, Den dubbla egenskapen för allt gudomligt arbete, Fri och perfekt i sig, effektiv i sin tid. Länkad med de bästa, efter att ha väglett världen genom instruktioner, exempel och inflytande, valet erbjuds honom när han lämnar kroppen att fly någonstans eller gå med i Herren. Möjligheten och syftet med avatarskap Inspirerad av Essays on the Gita , första serien, kapitel 15 Inkarnationen visar en möjlig framtid För adepten som följer den föreslagna vägen.


Avataren kommer till jorden vid kritiska tidpunkter för att återställa Dharma och erbjuda sitt exempel. För att uppnå det målet manifesterar han i denna värld utan att täcka sin vision med slöjor av okunnighet, Skapare av helheten, opartiskt vittne, Herren bortom tystnad och handling. Ingenting finns utom Gud, allt är en del av honom. Han bebor varje varelse, antar dess öde, tar på sig ofullkomlighet, gör en återgång genom en personlig utveckling för var och en. Han arbetar i allmänhet utan att avslöja sin roll, genom den själviska och vilsamma naturen, diskret i sin grotta djupt i hjärtat, försöker skapa medvetenhet. Gudomlig födelse medför ankomsten av en uppenbar själ som utövar kontroll.


The Process of Avatarhood Inspirerad av Essays on the Gita , First Series, Kapitel 16 Inkarnationen framstår som en exceptionell varelse, utrustad med gudomliga egenskaper som kvalificerar hjältarna i kampen för att förbättra arten, men överträffar detta genom sitt höga ursprung. Uppstigningen som leder till förening med den Supreme skapar inte Avatar, även om den innebär återvändande infusion av dofter från källan, Ljus, kärlek, kraft, förvandling av personen. Genom att födas som en människa kommer Herren till världen och utsätter sig själv för begränsning för att besegra den. Han styr sin egen naturs handling av själen inom och Jaget ovan. Sättet och omfattningen av de framsteg som eftersträvas är kopplade till de framsteg som uppnåtts på jorden.


Kroppen är förberedd, inklusive sinnet, för att passa behoven och tidsperioden. Nedstigningen tillåter lärjungen ett uppvaknande vilket får honom att lägga märke till den inre närvaron. Den yttre manifestationen stimulerar den andliga drivkraften som verkar på livet. Den gudomliga födelsen och gudomliga verk inspirerade av essäer om Gita, första serien, kapitel 17 Avatarens arbete har en dubbel aspekt i kampen för det gudomliga idealet: inre framsteg, själens tillväxt och orsak eller verkan i det yttre livet. Varje varelse har en lag som styr dess natur. Dharma lägger till en uppmaning till det och implikationerna av detta genom hela tillvaron för en mestadels andlig evolution. Gita förbinder det brahmiska medvetandet, begärets utplåning, egoismens slut, En yoga som förenar handling, kunskap och hängivenhet till den efterlängtade Herren.


För den befriade människan bebor det enda Jaget hela mänskligheten och var och en av dess medlemmar. Hans ansträngning måste syfta till att hålla helheten i dess mångfald på den uppåtgående vägen. Inkarnationen är ett perfekt exempel. Så som människan accepterar sändebudet, så svarar Gud för att vägleda honom bäst. Den gudomliga arbetaren Inspirerad av uppsatser om Gita, första serien, kapitel 18 Flera subjektiva egenskaper är användbara för att definiera den gudomliga arbetarens handling. Den kunskap som erhållits belyser det verkliga jaget Ser vad som kommer från ovan och minskar egoismen. Fastigheten till frukten som tas bort från motiven, försvagar Desire även om ansträngningen växer. En kraft sätter in kraft, lätt i sin kamp för den ultimata framgången. Det trogna instrumentets opersonlighet gör honom ren, undanträngande dygd, synd. Jämvikt inför hela livet Vårdar medkänsla, tillgivenhet för alla.


Perfekt inre glädje och frid Beroende på ingenting i alla omständigheter. Den högsta själen slipper naturens lek som den med glädje observerar ständigt utvecklas. Den suveräna Herren bestämmer helheten. In i minsta detalj motiverar och inspirerar det. Den medgivande ombudet ägnar sig åt uppgiften Och kommer att kunna bli fri från behovet av att återfödas.

No comments:

Post a Comment